Uppföljning och finslipning av träningen inför HÅEC 2013

Hemkommen efter en 22 km runda löpning i blandad terräng

Dags för lite uppföljning av hur träningen går och hur den fördelat sig mellan de olika grenarna. Nu är det två veckor kvar till racet dvs. bara en vecka kvar med riktig träning, sista veckan blir mer logistik, fix och vila. Jag vet av erfarenhet att jag presterar bättre av att ta det riktigt lugnt veckan innan ett jobbigt race :-)
Körde MTB med Fredrikshofs landsvägscyklister 80 km idag. Då får man kämpa lite extra :-)
De senaste 30 dagarna har träningen fördelats på följande vis:
-Cykel (50% racer, 50% MTB) 24 timmar
-Paddling 13,5 timmar
-Löpning 10 timmar
*Summa 47,5 timmar
Träningsmängden är helt ok. Kvaliteten kan man alltid diskutera. För att ha förberett mig optimalt borde jag sannolikt ha:
1. Cyklat mer i lite tuffare terräng. Det har blivit rätt mycket landsväg :-(
2. Paddlat i fors och strömt vatten (har inte paddlat något i fors alls :-(
3. Löpningen, har jag sprungit hyfsat mycket backe men endast i rätt välpreparerad terräng. Jag vet hur stenigt och eländigt det kan vara uppe i fjällen och på något sådant underlag har jag inte sprungit alls :-(
www.sportkajaker.se

Sammanfattningsvis: Kvantiteten är ok men kvaliteten för bra förberedelser för HÅEC kunde klart varit bättre :-( Men beaktat den korta tid jag har haft för förberedelser så tror jag nog ändå att jag utnyttjat tiden förhållandevis väl. Fokus sista veckan blir nu ökad mängd löpning och  paddling samt cykling i terräng. Kommer dessutom träna lite växlingar mellan de olika grenarna samt lyft av kajaken etc. Viktigt även att få till lite forspaddling veckan före i Åre. To be continued!