Om oss på sportkajaker.se

Jag som 2012 startade och driver sportkajaker.se heter Hans Stén. Min första riktiga erfarenhet av paddling fick jag då jag gjorde lumpen som Kustjägare. Efter ett långt uppehåll från paddlingen köpte jag för ett antal år sedan en kajak och blev helt "såld" på paddling igen. Det är en otrolig frihetskänsla att komma ut på vattnet och ta sig fram för egen maskin och en fantastiskt bra tränings-/ motionsform.


Under åren har jag testat/utövat en rad olika sporter/friluftsaktiviteter som t.ex. multisport (ÅEC), triathlon (Ironman), Svensk Klassiker, maratonlöpning, vindsurfing, SUP, sportdykning, kappsegling, golf, cykling, skidåkning, långfärdsskridskor, vandring mm. men rankar nog surfskipaddling som nr. 1. :-)


För några år sedan beslutade jag att ta min paddling ett steg vidare och att börja motionspaddla mer regelbundet. Jag gillar att motionspaddla kortare och längre distanser, gillar multisport, vill kunna paddla på sjöar, i skärgården och ute till havs, i alla väder och året om. Detta sammantaget gjorde att jag kom fram till att surfski är den kajaktyp som passar mig bäst. Att utöver ren paddelstyrka och teknik lära sig behärska vågor och surf är också en häftig känsla och bonus.

 
Efter att ha paddlat surfski sedan 2012 är jag stärkt i övertygelsen och tror att många fler framöver kommer att upptäcka fördelarna/tjusningen med surfski som kajaktyp och som motions-/ tävlingsform t.ex. du som tidigare paddlat havskajak eller tävlings-/ motionskajak.


När jag skulle köpa min första surfski 2011 konstaterade jag att utbudet var klart begränsat och att priserna var höga. Små volymer och långa transportvägar var två förklaringar men inte hela sanningen. Här föddes idén till sportkajaker.se. och vi har sedan starten 2012 haft som målsättning att erbjuda dig, vare sig du är nybörjare eller elit, lätta, snabba surfski-kajaker till bra priser.


Bra priser möjliggörs genom att vi väljer att fokusera på ett fåtal produkter och köper dessa direkt från tillverkarna utan mellanhänder samt håller ner våra egna kostnader till ett minimum. Därför har vi ingen tjusig butik/utställning och deltar inte på dyra mässor etc. Marknadsföring sker i huvudsak via vår hemsida, blogg, facebook etc. Förhoppningen är även att du som kund skall bli så nöjd att du rekommenderar oss till dina bekanta.


Vår filosofi är att vi säljer bara produkter som vi själva skulle vilja köpa och använda. Vi är sedan 2011 importör/återförsäljare av Knysna vingpaddlar från Knysna Racing i Sydafrika och sedan 2013 importör/återförsäljare av Mazu surfski från Elio Kayaks i Portugal.


Vi har lager och kontor i Danderyd (Stockholm) men har kunder över hela Sverige.

Du kommer enklast i kontakt med oss via mail: info@sportkajaker.se eller telefon: 0766-144828

För att besöka oss vänligen kontakta oss på mail eller telefon så bokar vi en tid.
 

Den kommersiella verksamheten i sportkajaker.se bedrivs formellt genom företaget HS Sport & Management, vi har F-skattebevis.

Välkommen att kontakta oss!

För att komma tillbaka till hemsidan, klicka här.