Två dagar kvar till HÅEC 2013

Tävlingen startar med paddlingen uppe vid Tännforsen. Efter 25 km paddling är det växling i Åre för löpning över Åreskutan, ca 1.000 höjdmeter upp och ner till det lilla samhället Huså där växlingen till cyklingen sker. Sedan är det mountainbike 31 km tillbaka till Åre.
Idag torsdag provcyklade jag ca 2/3 av cykelsträckan. Inledningsvis var det trevliga skogsvägar och stigar, sedan bar det av ut i ”myrlandskapet”. Otroligt mycket vatten och sankt. Här går det inte att cykla då man sjunker ner i vissa fall upp till en meter, utan det blir till att leda/springa med cykeln :-) Blött, skitigt och jobbigt var det. Sedan blev det lite bättre på slutet, före och efter Fröså gruva och till Björnen. Där svänger banan upp och de sista 10 km är kraftigt kuperade upp och ner genom liftsystemet med mål på Åre torg.
Jag svängde idag av vid Björnen efter ca 20 km i terrängen och cyklade hem via landsvägen, kände att det var läge att spara lite på krafterna till loppet :-)
Köpte ett par riktiga MTB-skor med kraftigt mönstrad sula och dobbar. Känns som som en bra investering nu när stora delar av cykelsträckan blir att springa och släpa runt cykeln i geggan :-)