Mazu surfski i motionslopp

I kväll var det dags för den tredje deltävlingen i Stockholmscupen i kanot, Munken Runt vilken arrangeras av Kanotklubben Glid i Upplands Väsby och är en återkommande tävling som körs runt ön Munken 4,4 km. Det var en härlig sommarkväll med 20 grader och syd 2-4 m/s. 21 herrar och 3 damer startade varav merparten paddlade surfski.


Johan i starten med sin surfski Mazu Fitness

Denna gång kördes tävlingen med individuell start mot klockan med 30 sekunders mellanrum mellan deltagarna. Våghängning är förbjuden och man får minimum ligga 5 meter från någon annans kajak.


Undertecknad in mot mål med Mazu Pro Elite och vingpaddeln Knysna Swing 4maxJag paddlade surfskin Mazu Pro Elite som har bevisat att den är riktigt snabb. Albert Petersson har i de två första tävlingarna i årets Stockholmscup paddlat denna surfski och vunnit bägge gångerna. Nu var det min tur upp till bevis, men allt är ju relativt. Jag lyckades med nytt PB med att snitta 11,7 km/h över distansen och kom på 12:e plats, trots att jag körde fel, för långt och rundade en liten ö för mycket. Förlorade kanske 30 sekunder på det misstaget och ett par placeringar :-( men hyfsat nöjd ändå :-)
Efteråt bjöds vi på korv och dricka. Tack KK Glid med Arne Wahlberg i spetsen för ett trevligt arrangemang.

Här kan du läsa hela resultatlistan.