Det är tiden som räknas!

Dagens rutt ca 10 km

Hemkommen efter kajaktur nr 2 för året. Åter underbart väder denna förmiddag. Träningsvärken från premiärturen hade i stort försvunnit, men jag fick klara varningssignaler att kör jag för hårt nu så kommer jag bli skadad. Kommer ihåg det året jag började springa Marathon. Hade tidigare bara sprungit 5-10 km 1-2 ggr/vecka. Satte igång min satsning och började spring 10-25 km 4 gånger i veckan. Efter att inte lyssnat på kroppens signaler fick jag en muskelbristning i vaden, vilket tog 4 månader att bli av med. Vis av skadan kommer jag nu ta det lugnt i början av min ”paddlingskarriär”. Planen blir nu att bara köra lugna pass den första månaden och "det är tiden i kajaken som räknas", inte distans eller fart.

Idag blev det ett mycket lugnt pass ca 10 km och var ute i 1.22 h. Snittpuls 56% av max, vilket är väldigt lite trots att jag blev hyfsat trött? Noteras skall att jag paddlar familjens stabila havskajak (5,20x60, 28kg). Det är kallt i vattnet ;-) 

Dagens tur ser ni på kartan, startade i ”hemmahamnen” vid DSK nedanför Villa Pauli. Följde Lidingölandet ner till bron, styrde över mot norra Djurgården och in i Husarviken (där fö. Magnus Fisher, Kajakspecialisten, håller till). Isen låg kvar i den inre halvan av viken. Fortsatte hemåt efter Djurgårdslandet. Tänkte runda Tranholmen men på den västra sidan låg isen kvar så jag följde Tranholmens östsida, därefter Stocksundslandet, förbi Ekudden och hem. Mycket nöjd efter en härlig förmiddag på sjön;-). I morgon är det löpning på programmet. 

Startklar


Lidingöbron och Kaknästornet
rakt fram
 

Husarviken


 

Hemma igen