Lidingö Runt by surfski

Har ambitionen att köra ett längre paddelpass varje vecka. Ett varv runt Lidingö från min hemmabrygga är 25 km och brukar ta ca 3 timmar med havskajak. Idag var planen att göra det med en surfski Wave 6.1 och en Knysna Swing Cl paddel.
Sitter o äter frukost och laddar inför dagens Lidingö Runtpaddling.
Avlastning vid Aludden
Rutten från ovan, motsolsvarv.
Tillbaka igen efter att ha avverkade 25 km på knappt 2:40 inkl några drickapauser och ”ett bad”. Tiden har klar förbättringspotential. Börjar få riktigt bra kläm på att göra ”re entry”. Helt klart en fördel med surfski då man tippat, snabbt upp, paddla vidare och självlänsen tömmer sittbrunnen.
Hemma vid basen igen

Surfski för multisport

Robert som är multisportare var här i dag och köpte en surfski Wave 5.5 Pro med släproder samt en vingpaddel Knysna Swing LD. Här kan du läsa mer: www.sportkajaker.se

Nu lanserar sportkajaker.se "Frågor & svar"



Detta är sportkajaker.se's kunskapsbank. Här redovisar vi vanligt förekommande frågor och svar (FAQ), lösningar på produktproblem, förbättringsförslag och idéer på hur du kan få ut mer av användandet av din kajak/surfski m.m.
Innehåller i "Frågor & svar" kommer successivt att fyllas på och har du förslag som kan vara av allmänt intresse vänligen maila det till: info@sportkajaker.se så publicerar vi det.
”Frågor & svar” hittar du på vår hemsida www.sportkajaker.se under rubriken INFORMATION
Lycka till!

Provpaddling

Göran var här idag och provpaddlade en SeaBird Wave 5.5 surfski

Ompaddlad av en Wave 5.5 ;-)


Har nu paddlat surfskin Wave 6.1 i en dryg vecka och Wave 5.5 några gånger. Klart trevliga bekantskaper.

Leverans av en motionskajak SeaBird Salt 51



Leverans av ytterligare en motionskajak SeaBird Salt. Som gammal tävlingskanotist valde Kenneth en Salt 51 Advantage och vingpaddeln Knysna Swing 7. Här kan du läsa om kajaken och paddeln: www.sportkajaker.se.

Onsdagsträning i BKK med surfski



Numera paddlar jag t/r Djursholm - Brunnsviken för att få lite extra träning. Paddlade dit för första gången med en surfski, SeaBird Wave 6.1 Pro. Den forsade fram riktigt bra och utan större ansträngning paddlade jag de 6 km i vardera riktning med en snittfart på ca 10 km/h. Surfskin fungerar utmärkt för mig, jag sitter bra, förvånansvärt stabil trots 48 cm bred, snabb och otroligt kursstabil mm. Återkommer med mer bilder och intryck då jag paddlat den mer. I en surfski blir man lite blöt om baken och fötterna ;-( Har testat lite olika kombinationer av neoprenkläder, återkommer även i detta ämne.
Onsdagsträningen i BKK förlöpte mycket lugnt då den nu i sommar har inriktning mer mot nybörjare och pröva på. Fru Kersti och dotter Sofie var där. Dagens ”tränare” var David som gav mig lite feedback på teknik och andra tips. Har lärt känna Pontus som också paddlar på onsdagar. Vi har bestämt att vi skall paddla Lidingö runt. Har gjort det förut några gånger och de 25 km brukar ta ca 3 timmar, får se hur fort det går nu i en surfski?
Avslutade med ett litet snack med Linda, som jobbade i uthyrningen, innan det var dags att paddla hem igen. En underbar kväll, spegelblankt vatten ;-)

Leverans av en motionskajak SeaBird Salt 55

Johnny och Åsa valde även en Knysna Swing Cl vingpaddel. Här kan du läsa mer om kajaken och paddeln: www.sportkajaker.se.


Leverans av SeaBird Wave surfski

Leverans av 2 st SeaBird Wave 6.1 surfski på väg ner till Göteborgstrakten.
Här kan du läsa mer om Wave 6.1: http://www.sportkajaker.se/prestashop/40-wave-61.html

Onsdagsträning med BKK

Stilstudie av ”undertecknad” vid gårdagens träning i Brunnsviken. Paddlade för dagen en Struer Tracer.
Lite materialvård efteråt. Paddlade sedan hem med en SeaBird H2O för lite extraträning (dvs 6 km i vardera riktningen ;-). "Pucken" på vänsterarmen är GPS'en till pulsklockan. Fungerar perfekt som hastighetsmätare under paddling.

Utökat tillbehörssortiment surfski/kajak


sportkajaker.se erbjuder nu ett utökat sortiment av tillbehör och personlig utrustning. Vår ambition är att ha ett bassortiment av tillbehör för dig som är surfski- motionspaddlare. T.ex. fångremmar (leash) för surfski och paddel, neoprenkläder, sittbrunnskapell, flytelement för motionskajaker, anpassade flytvästar, kajakhållare takräck mm. Sedan tidigare har vi vingpaddlar i kolfiber från Braca och Knysna. Här kan du läsa mer: http://www.sportkajaker.se/prestashop/10-tillbehor-kajak-surfski

Hur går sommarträningen?

Dags att kolla upp hur sommarträningen går. Hade en liten ”downperiod” efter Italienäventyret med 3.000 km cykling i maj, men nu börjar motivationen komma igång igen. Har bestämt att inte köra Stockholms Jubileumsmarathon den 14/7 då det blivit allt för lite löpning de senaste månaderna. Kombinationen paddling, löpning och cykel känns perfekt, så ett framtida multisportlopp vore helt klart kul (funderar på HÅEC 2013 ;-). Summerar jag den senaste månadens träning blev det ca: 19 tim paddling, 8 tim cykel och 6 ½ tim löpning tot nästa 34 tim, helt ok. Gällande ”kvaliteten” så har jag överlag tagit det ganska lugnt. Hur går det för dig?

Cykling t/r Sigtuna

Det har blivit en del cykling i veckan, i tisdags var det t/r Vaxholm, 64 km. Mycket trevlig sommarstad och god glass ;-) Idag cyklade jag med Fredrikshof’s träningsgrupp i Täby, t/r Sigtuna. Det blev nästan 110 km och snittfart ca 30 km/h. Det var det första riktiga kraftprovet efter ”Italien runt turen”.
Efter fikastoppet i trevliga Sigtuna