Surfski Lidingö runt - PB

Idag var det dags igen för ett lite längre träningspass med surfski Lidingö runt, 25 km. Samling kl 10.00 vid Djursholm Segelklubb.

För att skapa lite extra träningsmotivation har vi uppmanat fler att köra denna sträcka och rapportera sina tider mm på fb-sidan Surfski Stockholm, här kan du läsa mer om reglerna för SS Lidingö runt.

Idag var det Erik Arnström och jag som körde. Erik paddlade sin Fenn Swordfish och jag en Mazu Pro Elite, en riktigt vass surfski med måtten L 6,20 B 43. Mitt ex. är i materialet Marathon och väger drygt 11 kg. Dagens paddel var "Världsmästarpaddeln" Knysna Sw Jr (samma paddel som Michele Eray hade då hon vann VM i Ocean racing/surfski sommaren 2013).

Vid tidigare Lidingö runt paddlingar har det inte gått så fort, vi har väntat in varandra och vädret har varit rätt stökigt, men idag satte Erik full fart redan från start.Vädret var perfekt med sol, 6-7 grader och NO 3-6 m/s.

Tidigare i år har jag paddlat denna sträcka i surfskin Mazu Fitness (L 5,80, B 48) vilken jag känner mig grymt trygg i och kunnat hålla bra fart oavsett väder. Idag var det premiär för den snabbare men även rankare Mazu Pro Elite. Erik såg nu sin chans att paddla ifrån mig då sjön runt Lidingö ofta är rätt stökig med en salig blandning av vindvågor, svallvågor och spegelsjö från land oavsett väder.

Fram till Lidingöbron (4 km) hade vi lite medvind och snittade ca 10,5 km/h. Därefter blev det mer och mer motvind men jag tyckte det gick otroligt lätt och fortsatte i samma tempo och hade heller inga större problem med vågorna. Erik släppte några hundra meter och jag trodde att det var sista gången jag skulle se honom under dagen, för idag var det race :-)

Uppe vid Duvholmen efter ca 14 km slog jag av lite på takten, drack lite och njöt i största allmänhet av en skön dag på sjön. Klonk hördes bakifrån och till min stora förvåning var det Erik som fått nya krafter och kommit ikapp. Sedan hade jag honom som ett frimärke efter mig större delen av resan hem. Jag gjorde ett litet ryck då det var 2 km kvar och kom i mål en knapp minut före Erik på nytt PB på 2:24:46 *). GPS'en stod på 24,93 km när jag stängde av den inne vid bryggan vid Djursholm Segelklubb. Det blev en snittfart på ca 10,3 km/h och jag hade för dagen en snittpuls på 79% av max, vilket visar att jag idag inte latat mig allt för mycket.

Med dessa rader hoppas jag kunna inspirera fler att träna och paddla SS Lidingö runt - ett litet äventyr i vardagen:-)


*) Enligt reglerna skall man ta tiden från en punkt efter Lidingölandet. Idag startade och stängde vi av klockan vid Djursholm Segelklubb som ligger på andra sidan sundet. Sundet är ca 500 m brett där vi startar vilket innebär ytterligare 1 km paddling t/r. Drar vi av tiden för den kilometern blir tiden ca 2.19:00 korrigerad tid. Dvs ett normalt Lidingö runt varv (enligt reglerna) är ca 24 km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar