Hur går vinterträningen?

Träningsplanen 2014
När jag gjorde upp min träningsplan för 2014 (den kan du läsa mer om här) satsade jag på att träna i snitt 1 timme/dag under hela året dvs 365 timmar. Jag bestämde också att drygt hälften (205 timmar) av all träning skulle vara paddling och övrigt tid (160 timmar) skulle fördelas mellan löpning, cykel, styrketräning och annat som tex. skidor och skridskor. Då det snart gått en månad är det dags för lite uppföljning.

Jag rapporterar in tränad tid till Suuntos träningsprogram Movescount och kan enkelt följa upp rullande de senaste 30 dagarna (den finns även online här). Som framgår ligger jag hyfsat på planen, skall försöka ligga på ca 30 timmar löpande/30 dagar. Det har blivit rätt mycket paddling då det varit milt väder men nu är det igenfruset i stort sett överallt så då blir det att köra annat.

Löpning & styrketräning
Som det är just nu går det mycket bra att löpträna i stockholmstrakten där de flesta vägarna är snöfria. 
Jag kör ca 10 km/pass och därefter ca 30 minuter styrka.

Längdskidåkning
Det anses av många att längdskidåkning är det perfekta substitutet för paddelträning. Håller med om det men bor man i Stockholm och det är relativt snöfattigt är det rätt torftigt att hasa runt runt på golfbanorna. 
Det har hittills blivit två korta pass varav det senaste nu i helgen på Täby Konstsnöspår. Där fanns en 2 km slinga, bra med snö och mycket folk :-)

Skridsko
Långfärdskridskoåkning tillhör nog min vinterfavorit att utöva på dessa breddgrader. Samma frihetskänsla som att vara ute och paddla, bra träning, dessutom kan du köra "downwind" :-) om du planerar lite. Nackdelen är att du jobbar mest med benen dvs inte så mycket paddelträning. 
Jag brukar köra med längdstavar och staka för att få lite arm- och bålträning. Just nu är det fantastiskt fina isar runt Stockholm så det gäller att passa på. För att få lite tryck i skridskoträningen funderar jag på att anmäla mig till motionsloppet Vikingarännet 80 km som går mellan Uppsala och Hässelby, vi får se:-)

Har haft lite problem med ryggen den senaste veckan, ett annalkande "ryggskott". Har bokat tid hos Kiropraktorn i morgon :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar