Test av surfskin Mazu 55

Högtrycket har bitit sig fast här på Algarvekusten. Har inte sett ett moln på flera dagar och heller inte mycket till vind dvs. ingen riktig dw paddling. Men havet är aldrig riktigt lugnt så det blir bra träning ändå i dyningarna. Idag blev det 15 km i hyfsat tempo i en Mazu 55, en riktigt trevlig bekantskap.
Mått och andra fakta om surfskin Mazu 55 kan du läsa här.

Till att börja med är sittkomforten riktigt bra. Jag är 190 och inga problem alls, sitsen är ordentligt tilltagen i bredd. Sitsen är något upphöjd (* ny sänkt version 2014) vilket innebär att man har en riktigt bra position och får bra tryck i tagen. Detta har dock påverkat stabiliteten något men fortfarande är detta en stabil surfski vilken kan paddlas av de flesta. Fartpotensialen är förvånansvärt bra och jag hade inga problem alls att snitta dryga 10 km/h under större delen av dagen tur. Jag blev positivt överraskad efter dagens tur och ser Mazu 55 som en riktigt bra all round surfski som passar de flesta för träning, rekreation, turer i skärgårdar och även motionslopp.
Orlando Silva på Surfski Center i Portimao

*) Till våren 2014 kommer det en ny version av Mazu 55 i vilken man har sänkt sitsen för att få mer stabilitet och därmed kommer även nybörjare inom paddling och surfski med lätthet kunna hantera denna kajak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar